Äppelpaj med vaniljsås
(tisdag 2014-09-09)


Jag börjar med pajdegen. Först mäter jag upp rätt mängd ekologiskt smör,
så att det hinner mjukna lite medan jag blandar de övriga ingedienserna...


...och så lägger jag ekologiskt socker...


...riven kokos...


...vetemjöl...


...och vaniljsocker...


...i en skål och blandar noga.


Och så lägger jag i det ekologiska smöret...


...och knådar ihop det till en deg.


Kärnar ur äpplena och skär dem till tärningar...


...som jag lägger i en smörad form...


...och strör en blandning av kanel och socker över.


Smular pajdegen över...


...så att pajen ser ut så här när den ska in i ugnen.


Det är dags att börja med vaniljsåsen.


Jag vispar ihop äggulorna med socker och vaniljsocker...


...och vispar grädden.
Och så rör jag ner äggulorna i vispgrädden.


Medan jag väntar på att äpplepajen ska bli färdig i ugnen somnar jag.


Men pappa väcker mig när äpplepajen var färdig.


TILLBAKA