Renfilé
(lördag 2020-11-14)


Enbär och svartpeppar...


...timjan...


...lagerblad...


...rött vin...


...och vatten, så är marinaden färdig.


Renfilén skäres till skivor för att marineras i 2 timmar.


Späck från varmrökt sidfläsk värmes för att smälta ur fettet,
som ska användas för stekningen.


Medan jag lagar mat äter min lillasyster Beyla gröt.
Trots att hon bara är knappt 5 månader, så vill hon hålla skeden själv.


Köttet saltas och peppras...


...och doppas i mjöl...


...innan det läggs i en het stekpanna med smält ister.


Köttet stekes...


...och lägges upp.


Köttet är färdigstekt och det är dags att börja med såsen.


Marinaden kokas ihop i stekpannan.


Under tiden skärs eller hackas morot, selleri, lök och vitlök.


Lök och vitlök tillsätts till den kokande marinaden.


Vetemjöl och vispgrädde...


...omröres...


...vinbärsgelé...


...tillsättes...


...och får koka upp under omrörning, innan...


...hopkokt och silad marinad tillsätts och såsen får sjuda 2 minuter till.


Färdigt att servera.


Det blev ju perfekt!


Min lillasyster Beyla får bara äta såsen,
men den är i alla fall godare än gröten som hon fick tidigare.

-----

Den här rätten har inspirerats av receptet på "Wildbret-Koteletten" på sidan 42
i recepthäftet till Wienerköket, som gavs ut av Alb. Bonniers förlag 1969.


TILLBAKA